Новини

Донков и синове осигурява предпазни средства във връзка с коронавируса


Донков и синове обезпечава превода на аутсорсинг конференция
20.06.2017

Донков и синове обезпечава превода на аутсорсинг конференция

Донков и синове ООД предостави конферентен превод на Четвъртата годишна конференция по аутсорсинг и на Годишните награди на Българската аутсорсинг асоциация и Българската асоциация на софтуерните компании на 16 юни 2017 г. в Бургас. Беше отчетено, че тенденцията на развитие в бранша е възходяща, като в него в момента са заети 45 хил. души, а очакванията са до 2020 г. този брой да достигне 60-70 хил. Към края на 2016 г. секторът на изнесените бизнес услуги допринася за 4,5% от БВП, а целта е след три години този дял да се удвои.

Галерия

Донков и синове превежда на конференциите на Кубрат Пулев
04.12.2016

Донков и синове превежда на конференциите на Кубрат Пулев

Снимка: sportal.bg

Донков и синове ООД осигури устен превод с английски и немски език тип „консекутивен“ и „шушотаж“ (превод на ухо) на медийните прояви от 30.11 – 3.12.2016 г., съпътстващи първата по рода си в България боксова галавечер „Нощта на шампионите“, в която Кубрат Пулев спечели междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория в двубоя с бившия световен шампион Самюел Питър (Нигерийския кошмар). Така Кобрата се превърна в задължителен претендент за пояса на Mеждународната боскова федерация (IBF), за който ще се бори през лятото на 2017 г.

Галерия

Донков и синове ООД осигурява превода на семинар за журналисти
07.11.2016

Донков и синове ООД осигурява превода на семинар за журналисти

Донков и синове ООД бе избрана да предостави устен превод на едноседмичен семинар на тема „Журналистиката в дигиталната ера – всичко в една раница“ от 3 – 7 октомври 2016 г., организиран от Център за развитие на медиите с финансовата подкрепа на Американското посолство.

Обучението бе водено от Кевин Сайтс, американски журналист на свободна практика, отразявал многобройни военни конфликти за медии като ABC, NBC, CNN, и Yahoo! News, автор на книгите Swimming with Warlords: A Dozen Year Journey Across the Afghan War; The Things They Cannot Say: Stories Soldiers Won’t Tell You About What They've Seen, Done or Failed to Do in War; In the Hot Zone: One Man, One Year, Twenty Wars.

„[Виктор] е страхотен преводач с отлични умения и добро отношение. Силно го препоръчвам,“ сподели водещият за качеството на превода.